Ekonomska fakulteta

Odločitev katero fakulteto izbrati po končani srednji šoli je lahko težka. Ena od mnogih fakultet na izbiro je pa tudi ekonomska fakulteta. Ampak hkrati je pa to pomembna odločitev v vašem življenju, saj bo potem to vaš poklic, ki ga boste opravljali vso življenje. Zato morate izbrati fakulteto, ki vas veseli in ste prepričani, da si to želite postati po poklicu.

ekonomska fakulteta

Ekonomska fakulteta je v Ljubljani in pa tudi v Mariboru. Tako sta v bistvu dve ti fakulteti v Sloveniji in ena vam bo zagotovo bližje kot druga. Po končanem dodiplomskem študiju,  še lahko nadaljujete do magisterija. Dodiplomski študij traja 3 leta oziroma 6 semestrov, potem pa, če se odločite še za magisterij, bo pa to dodatni dve leti. Seveda se splača iti tako dalje, mogoče pa vam bo dodiplomski dovolj. Odločitev je vaša, saj sami najbolje veste, če hočete potem še biti na fakulteti 2 leti ali ne.

Ekonomska fakulteta je dobra izbira za vse, ki si želite potem delati kakšna administrativna dela. Po končanem študiju se lahko zaposlite marsikje in v bistvu lahko rečem, da imate široko izbiro možnosti kje boste delali. Pričakujte, da bo pa vaše delo večinoma na računalniku, kar pa ni nobeno presenečenje. Seveda se boste naučili težjih del s računalnikom in ne samo osnovnega. Ker boste delali v službi z marsikaterimi programi.

Ekonomska fakulteta pa ponuja tudi študijske izmenjave v tujino. Tam boste še pridobili več znanja in tudi spoznali kakšen nov jezik in se naučili več o novi kulturi. To je tudi ena dobra lastnost te fakultete.

Ta fakulteta za ekonomijo je primerna za vse, ki vas zanimajo tajniška oziroma administrativna dela. Je pa res, da je kakšna tajnica ali administrator pomemben v vsakem podjetju in tako boste enostavno našli delo. Če vas to veseli pa se kar vpišite na ekonomsko fakulteto.