Kako postati uspešen v vsem kar počneš?

Vsekakor je res, da uspešen ne moreš postati čez noč in da je vsepovsod potreben trud, disciplina in redno delo. Ne glede na to kaj si zadamo je pomembno, da v to vložimo trud. Seveda pa je jasno, da se mnogo stvari lažje doseže, če jih počnemo z veseljem. V kolikor se odločimo za nekaj kar nas v niti najmanjši meri ne veseli bomo le s težka dosegli dober rezultat. Pa če tudi ga dosežemo vsekakor ni to tisto kar bi lahko bilo, če bi izpeljano počeli z veseljem.uspešnost

Pri uspešnosti je predvsem pomembna volja in predanost stvari, s katero se ukvarjamo. Pomembno je da se odločimo za nekaj kar nas izpopolnjuje in to počnemo z veseljem. Pogosto se nam zgodi, da izgubimo motivacijo ali pa enostavno nimamo več energije, ki bi jo potrebovali, da nekaj izpeljemo do konca. Pa vendar se moramo sami naučiti stvari gledati iz pozitivnega zornega kota in v še tako slabi stvari najti nekaj dobrega, pozitivnega. Vsekakor je jasno, da vse kar počnemo počnemo z nekim razlogom, zato se je še posebej pomembno osredotočiti na cilj in ga ob koncu tudi doseči. Jasno je da se cilja ne da doseči, če razmišljamo negativno in če že pred začetkom  sami sebe prepričamo,da smo nesposobni in da nam ne bo uspelo. Marsikdo temu ne verjame, pa vendar vsekakor drži, da spodbudne besede dvignejo motivacijo in vera v dosežen cilj pripomoreta k temu, da ga lažje dosežemo.

Pri doseganju ciljev si moramo zapomniti, da moramo vedno verjeti sebi in da se ne smemo omejevati na mišljenja drugih, kajti to nam običajno le zatre voljo in nas prepriča, da začnemo stvari gledati iz njihovega zornega kota, kateri pa niti približno ni naš. Ko se odločimo, da bomo nekaj dosegli nas od tega ne sme odvrniti nihče, kar pa je odvisno le od nas samih. Če dovolimo da drugi kreirajo naše življenje zagotovo ne bomo prišli nikamor. Zagotovo pa to ne pomeni, da ne smemo poslušati in upoštevati njihovega nasveta, vsekakor lahko, vendar ga ne smemo prevzeti in misliti, da je to naše mišljenje, ker ni. Ko si želimo nekaj doseči moramo najprej sebe prepričati v to, da smo zmožni in da bomo cilj zagotovo dosegli, šele potem se lahko dokončno osredotočimo na cilj in ga začnemo uresničevati. Naša prepričanja so zelo pomembna pri uresničevanju ciljev, kajti v kar se mi prepričamo in v kar verjamemo to se nam bo tudi zgodilo, ne glede na vse.