Proteini v prahu za nemoteno izgradnjo mišic

Beljakovine oz. proteini so osnova, ki gradijo mnoga tkiva v naših telesih, pomagajo pri uravnavanju hormonskih procesov ter skrbijo za nemoteno delovanje. Seveda je nadvse priporočljivo uživati čim več beljakovin v njihovi naravni obliki (jajca, meso, stročnice, skuta itd.). Ker pa so naše potrebe po slednjih visoke,dodatno pa se višajo tudi ob vsakem fizičnem naporu, so proteini v prahu odlična rešitev. Predstavljajo lahko dodatek k prehrani, nadomestijo pa lahko tudi celoten obrok.

proteini

Proteini predstavljajo makrohranilo, ki ga ljudje v svoj jedilnik nemalokrat pozabimo vključiti v zadostni količini. Pomembni so za rast ter regeneracijo celic, ohranjajo pa tudi njihovo pravilno strukturo. Beljakovine v prahu, izdelane iz sirotke, predstavljajo odlično nadomestilo oz. dodatek, saj sodijo med najbolj kakovostne beljakovine. Proteini iz sirotke so tako nepogrešljivi, uživajo jih predvsem rekreativni in profesionalni športniki po treningih. Sirotka je popolna beljakovina, saj vsebuje razvejane aminokisline, ki so nujno potrebne za naše pravilno delovanje.

Zakaj torej proteini v prahu? Kljub temu, da je živila priporočljivo uživati v njihovem naravnem stanju, pa včasih za to preprosto nimamo časa. Današnje življenje je polno sprememb ter poteka hitro, zato se je potrebno prilagoditi ter sprejeti nekaj odločitev, ki nam bodo olajšale življenje. V škatlah proteinov ni nič drugega kot sirotka naravnega izvora. Slednjo je pred zaužitjem potrebno zmešati s tekočino ter kot taka predstavlja odličen nadomestek živila.

Kaj pa izguba telesne teže? Tudi na tem področju ni nič drugače – svojega telesa nikakor ne smemo stradati tako pomembnega hranila, kot so beljakovine. Zato tudi med hujšanjem poskrbite za zadosten vnos beljakovin v svoje telo. Nemalokrat ljudje mislijo, da bodo telesno težo najlažje izgubili prav z zmanjšanjem vnosa kalorij v telo, kar je seveda resnično in pravilno. Pri tem pa ne gre pozabiti tudi na vse potrebna hranila in snovi, ki jih telo potrebuje. Tako tudi med hujšanjem poskrbite za zadosten vnos slednjih. Pri tem vam bodo v pomoč tudi različne brezplačne aplikacije, preko katerih lahko spremljate svoj dnevni vnos.