Male čistilne naprave – Ekološko pametna investicija

Male čistilne naprave so naprave, ki čistijo vodo, ki se izteka iz doma. Če vas zanimajo male čistilne naprave, vam priporočamo obisk na njihovi spletni strani. Posameznik  povprečno porabi okoli 150 litrov vode. Zato se iz posameznega gospodinjstva izteka veliko odpadne vode. Preden spustimo vodo v okolje ali pa jo na novo uporabimo, je potrebno vodo očistiti. V vodi se lahko nabere več različnih škodljivih snovi. Male čistilne naprave nam to vrstno čiščenja omogočajo in nam tudi celotni proces čiščenja pospešijo.

Male čistilne naprave

Te naprave lahko uporabljate v vseh gospodinjstvih. Lahko jo uporabljate v gospodinjskih objektih, na kmetijah, v stanovanjih ali pa v počitniških hišah. V primeru, da se ne morete priklopiti na javno kanalizacijo, je mala čistilna naprava odlična ekološka rešitev. Male čistilne naprave niso primerne za čiščenje industrijskih odpadnih voda.

Čistilna naprava deluje tako, da posnema delovanje naravnih mikroorganizmov, ki v naravi razgrajujejo nečistoče. Proces je zelo hiter, saj imajo v tovrstnih napravah mikroorganizmi zelo veliko zraka, hrane in vode.

Vse male čistilne naprave, ki jih danes uporabljamo za čiščenje odpadnih voda so biološke. Čistilne naprave razlikujemo glede na način delovanja. Sistemi razgradnje lahko potekajo v koreninskih sistemih rastlin. Razgradnja se zgodi v tako namenjanjih posodah. V procesu lahko tudi uporabimo membrane. Male čistilne naprave so zgrajene iz anaerobnega in aerobnega dela. Te naprave nadgrajujejo pretočne greznice.

Obstaja velika izbira malih čistilnih naprav. Vsaka naprava deluje različno in ima svojo posebno funkcijo. Med te naprave spadajo pretočne in nepretočne greznice. Poznamo tudi naravni sistem za čiščenje odpadnih voda. Primeri takšnih sistemov so: sistem z MBBR tehnologijo, sistem s pritrjeno biomaso, biološke čistilne naprave z MBR ali SBR tehnologijo. Obstajajo tudi bolj naravne čistilne naprave kot so rastlinske čistilne naprave, namakalna polja in lagune.

V trgovini eMudia so za vas pripravili veliko ponudbo SBR, rastlinskih in pretočnih čistilnih naprav, ki jih lahko uporabite za gospodinjsko uporabo.