Pira je koristna žitarica

Med zelo koristna in vsak dan uporabna žita spada tudi pira. Več o tem si lahko preberete na spletni strani https://maln.eu/pira/, kjer boste izvedeli vse in še več o piri. Ta sicer spada med starodavne žitarice, ki jo ljudje uporabljamo že na tisoče let. Čeprav je torej že zelo stara, pa se zdi, da smo se šele v zadnjih desetletjih začeli zavedati, koliko koristi pira prinaša.

Gre torej za izjemno uporabno žitarico, ki v kuhinjah uspešno nadomešča ‘klasično’ pšenico, saj ima pred njo kar nekaj prednosti. Med temi je zlasti ta, da je pira bolj blagodejna za človeška prebavila, hkrati pa vsebuje veliko več beljakovin kot pšenica. Poleg tega nad hitreje nasiti kot pšenica, zato bi lahko rekli, da nas nekako varuje pred nenadzorovanim prehranjevanjem.

Pira ima seveda še številne druge pozitivne lastnosti, na tem mestu pa bi izpostavili, da lahko z njo nadomestimo navadno, pšenično moko, in kmalu bomo videli, ali so opazne kakšne spremembe. Iz pire lahko naredijo moko, zdrob, kašo in vse preostale produkte, ki jih lahko izdelajo tudi iz preostalih žit. Zato ste lahko prepričani, da je v vsaki kuhinji lahko še kako uporabna, le vedeti moramo, kako točno jo uporabljati. Iz pirine moke lahko, na primer, zlahka naredite okusen kruh ali kakšen drugi pekovski izdelek, seveda pa boste morali svoj klasičen recept temu morda malce prilagoditi. Nekateri moki, ki je narejena iz pire, zato dodajajo pšenično moko, spet drugi uporabijo kakšen drugi trik, za katerega so morda slišali ali pa o njem prebrali na spletu.

Svetujemo, da obiščete zgornjo spletno stran, kjer boste izvedeli ogromno o tem, kaj sploh je pira, kaj vse lahko iz nje naredimo in kako jo v  kulinariki uporabljamo, da lahko do polnosti izkoristimo vse njene pozitivne lastnosti. Teh seveda ni malo in prav je, da jih izkoristimo, saj gre za naravnost čudovit dar narave.