Ultrazvok trebuha

Bolečine so nekaj, kar si nihče ne želi, vendar je potrebno ob zaznavi le teh ustrezno ukrepati. Ultrazvok je zvok z zelo visoko frekvenco, ki ga iporabljamo v zdravstve namene. Z njegovo pomočjo dobimo vpogled v notranjost mehkih tkiv in tako odkrijemo morebitne probleme. Ultrazvok trebuha je neboleč pregled, zato je kakršen koli strah pred pregledom povsem odveč.

Pred pregledom je zaželjeno, da smo vsaj šest ur tešči, poleg tega pa moramo zadnjo uro popiti zadostno količino tekočine, ki je ne smemo izličiti. Pred pregledom nas zdravnik namaže s posebnim gelom, ki poskrbi, za boljši stik kože in sonde. Ultrazvok trebuha nam omogoči pregled jeter, žolčnika, trebušne slinovke, aorte, ledvic, pri moških še sečnega mehurja in prostate, pri ženskah pa mehurja in rodil.

ultrazvok trebuha

Ob pojavu težav, kot so ponavljajoče bolečine ali krči v trebuhu, ob zaznavi pekočega ali krvavega uriniranja, v primeru rednega visokega tlaka, ob hujšanju je potrebno opraviti ultrazvok trebuha, saj je potrebno čim hitreje odkriti in nato tudi pozdraviti zaznani problem.

Ultrazvok trebuha opravljajo tudi v ordinaciji Hipokrat, kjer izvajajo tudi drugačne preiskave, kot so ultrazvok mod, dojk, podkožja, mišic, ramen, vratu, vratnih žil in ščitnice. Tovrstne preiskave izvaja dr. Maja Podkrajšek, specialistka radiologije z mnogimi izkušnjami na tem področju. Poleg izvajanja ultrazvočnih pregledom pa poučuje in predava na različnih šolah tako v Sloveniji, kot tudi drugod po svetu.

Pred začetkom zdravljenja je potrebno opraviti vse potrebne preiskave tako da med samim zdravljenjem ne pride do hujših zapletov. Če se srečujete z zgoraj navedenimi problemi potem je priporočljivo, da opravite potrebne preglede, da se prepričate o problemih, ki jih imate. Utrazvok je neškodljiva in neboleča preiskava, zato je izbira le tega v primeru težav zelo zaželjena, saj je pomembno, da probleme odkrijemo v najkrajšem možnem času, saj je uspeh zdravljena odvisen od tega.