Zobozdravstvo

Naši zobje bodo ostali zdravi samo z rednim obiskovanjem zobozdravnika ter seveda tudi s redno ustno higieno. Zobozdravstvo je nujno, če hočemo, da že hitro izgubimo zobe. Saj vemo naš nasmeh je vsem pomemben. Nihče noče ostati brez zobovja, zaradi malomarnosti. Saj vem večina se boji zobozdravnikov, ampak da ga vsaj dva krat letno obiščete bo dovolj. Umivajte pa si tudi redno zobe.

zobozdravstvo

Zobozdravstvo bo redno skrbelo za vaš lep in zdrav nasmeh, torej za vaše zdrave zobe. Le redno obiskujte zobozdravnika. Zobozdravstvo ni vedno zastonj. Vsi otroci lahko obiščejo zobozdravnika čisto brezplačno, pri odraslih pa redni pregled, ki je enkrat letno, krije zdravstvena zavarovalnica. Nekatere storitve pa morate kot odrasel tudi plačati.

Če hočete zobozdravstveni center, kjer bodo zagotovo najbolje poskrbeli za vaše zobe, izberite Lux Dental. Tukaj so zaupanja vredni zobozdravniki. Drugače pa poznamo zasebno in javno zobozdravstvo. Je pa največkrat zobozdravnik že v ustanovi, kjer je zdravstveni dom. Tukaj so seveda javni zobozdravniki, zasebni imajo svoje ambulante. Razlika je le, da pri zasebnem dobite račun, ki ga plačate in ga nato nesete na zavarovalnico. Ta vam potem povrne stroške zobozdravnika in torej so tudi zasebni zobozdravniki brezplačni.

Obiski pri zobozdravniku so nujni, vsaj enkrat letno. Zdaj enkrat letno je zastonj, saj vam ta pregled krije zavarovalnica. Je pa to čist dovolj, saj je pomembna ustna higiena in če si zobe umivate redno, bo enkrat letno dovolj. Takrat bo zobozdravnik mogoče samo pregledal zobe, ali naredil kakšno plombico. Naj pa še povem, da vam zavarovalnica krije tudi nekaj stroškov, če rabite protezo ali kakšen zobni vsadek. Prej se seveda lahko pozanimate kaj vam krije vašo zdravstveno zavarovanje in kaj ne. Da ne boste potem presenečeni, ko boste morali veliko plačati pri zobozdravniku.

Nič se ne bojte zobozdravstva oziroma zobozdravnika. On bo le skrbel da bodo vaši zobje zdravi.