Čiščenje zobnega kamna se mora izvajati redno

čiščenje zobnega kamna

Zobni kamen je lahko zelo nadležna težava na naših zobeh. Redno čiščenje zobnega kamna je zato izredno pomembno. V nasprotnem primeru pa lahko pride tudi do izgube zob, česar si pa nihče ne želi. Se pa sam zobni kamen nabere, ker si nepravilno ali neredno ščetkate zobe. Prav tako pa lahko postane le ta na zobeh zelo debel in se potem težje tudi odstrani. Kot opozorilo pa tudi, da si zobnega kamna v nobenem primeru ne odstranjujete sami. Čiščenje zobnega kamna naj dela samo vaš zobozdravnik, ki to ve in je usposobljen za to.

čiščenje zobnega kamna

Zobni kamen si lahko občutite sami. Zobje postanejo ne gladki in takrat veste, da se vam je nabral zobni kamen. Če se čiščenje zobnega kamna ne izvaja redno, bo to vplivalo na celotno vašo ustno votlino. Zdravje vaših zob se lahko zelo poslabša. Prav tako se pa lahko zaradi zobnega kamna pojavi tudi vnetje dlesni, ki je pa moteče in lahko tudi zelo boleče. Morate pa tudi vedeti, da smo si ljudje drugačni. To tudi pomeni pri nabiranju zobnega kamna. Kako pogosto se mora čiščenje zobnega kamna izvajati, je eno izmed najpogostejših vprašanj. Odgovor je odvisen od vas in vašega organizma. Nekateri to potrebujejo bolj pogosto, kot pa drugi. Če boste redno obiskovali zobozdravnika, vam bo ta sam povedal kdaj je čas, da ga odstranite.

Po čiščenju zobnega kamna boste takoj opazili super rezultate. Vaši zobje bodo lepši in gladki na otip. Prav tako pa bo čiščenje zobnega kamna preprečilo vnetje dlesni in celo izgubo zob, do katere lahko pride, če imate na zobeh zobni kamen predolgo. Čiščenje čisto nič ne boli, je pa plačljivo. Koliko to stane je odvisno od zobne ambulante, o tem se zato pozanimajte preden se odločite za čiščenje. Vam pa priporočam LuxDental, kjer so super zobozdravniki, ki imajo vrhunske storitve.