Kaj povzroča bolečine v križu in kako se jih znebiti

bolečine v križu

Bolečine v križu so res problem, ker ne morete hoditi ali dobro spati in ležati niti sedeti. Stalne bolečine v križu povzročajo tudi, da ne morete sedeti, kar je res problem za tiste, ki imate delo tako, da večino časa presedite, kar pomeni ure in ure. Človeško telo namreč ni narejeno tako, da bi človek ves čas sedel, ampak je narejeno za gibanje, zato boste s tem najprej odpravili bolečine, vendar kaj storiti, če vas križ že tako boli, da ne zdržite več in ne morete se niti gibati?

 bolečine v križu

Bolečine v križu se pojavijo tudi zaradi padcev, poškodb in bolezni, predvsem kostnih bolezni in sklepih ter manjšanjem hrbtenice. Največ za to lahko naredite sami in sicer, če veliko sedite, potem je nujno, da si nabavite zelo zanesljiv in zdrav stol, ki je primeren za ohranjaje hrbtenice. Ta stol naj bo ortopedski. Čeprav je drag, je odlična naložba v vaše zdravje in v to, da vas neha boleti križ. Naslednja zadeva, ki jo morate urediti je to, da vsake pol ure vstanete in naredite nekaj gibov, vaj za hrbtenico, saj imate gotovo oslabljene mišice na hrbtu, kar tudi poslabša držo ter povzroča bolečine.

Nato boste bolečine v križu odpravili tudi s primernim in zdravim ležiščem, ki bo ohranjalo ravno hrbtenico vso noč. Nato se lotite bolečine v križu še z mazili in fizioterapijo in aparati, ki regenerirajo tkiva ob hrbtenici, da so bolj močna ter zdrava in vaše telo držijo pokonci. Med drugim je treba poskrbeti tudi za pravilo prehrano, da se ne ustavlja v črevesju, ker menstrualne krče in bolečine v križnem delu povzroča prav ta, kar ve le malo žensk. Poskusite raje jest vlaknine takrat in pijte odvajalne čaje, pa boste videle, ali je to pri vas težava. Kot vidite, zase lahko poskrbite najbolj sami, zato obiščite zgornjo povezavo, kjer dobite še več informacij o tem.