Kaj je operacija dioptrije in kaj vam prinaša

operacija dioptrije

Operacija dioptrije pomeni, da boste videli brez očal ali leč. Beseda dioptrija je izraz, ki je ena od različnih merskih enot ukrivljenega zrcala ali optične moči leče, ki je tudi v našem očesu. Te merske enote so enakovredne recipročni vrednosti goriščne razdalje, ki vam bo dala 1 m-1 za vsako posamezno dioptrijo. In to je glavna mera enote recipročne dolžine. Resnica je, da so meritve optične moči približni dodatki, ki bodo strokovnjakom za nego oči omogočili, da dajo pravi recept za korekcijske leče, ki jih bodo dali svojim pacientom ali pa se boste odločili, da je za vas operacija dioptrije boljša rešitev.

operacija dioptrije

Korekcijske leče so izdelki, ki bodo strokovnjakom pomagali popraviti optično moč pacientovih oči. Medtem ko operacija dioptrije odpravi slab vid za precej časa in boste videli z lastnimi očmi. Številni strokovnjaki ga raje uporabljajo kot vrednotenje po korakih za celoten pacientov optični sistem. Tako imenovani »optični sistem« se tukaj nanaša na pacientove leče in oči. Optične moči bodo strokovnjakom omogočile tudi prilagoditev očesnega recepta glede na odčitke bolnikov. Zato so strokovnjaki za nego oči izjavili, da kratkovidni pacienti z miopijo potrebujejo osnovno korekcijo očesnega vida za približno -2 dioptrije, kar bo pomagalo povrniti normalen vid pacienta, kar bo pacientu pomagalo povrniti normalno sposobnost ostanka v fokusu. To je podobno dodajanju dioptrije leče -1, ki je bila predpisana za branje pacienta.

Operacija dioptrije je hitra in neboleča ter lahko v nekaj dneh spet normalno delate, nekateri že po prvem dnevu po operaciji. Zato je operacija dioptrije zelo zaželena zadnje čase, ker nimate več očal ali leč in lahko delujete običajno, kot drugi ljudje brez korekcijskih pripomočkov. S tem prihranite denar za te pripomočke, izboljšate izgled in odpravite stres zaradi nošenja pripomočkov. Skoraj vsi ljudje so primerni za to operacijo, zato geste lahko na pregled, da zdravnik ugotovi, ali ste med njimi.