Peskanje je vrhunska tehnika čiščenja proizvodov

peskanje

Peskanje je sodobna tehnika čiščenja proizvodov z raznimi mediji, kar najdete tukaj https://blasttehnik.si/obdelava-povrsin/peskanje/. Peskanje se prilagodi temu, kakšen material uporabljate v proizvodnji in na primer, če imate zelo občutljive komponente, kot so elektronika, se peska s suhim ledom, ker je elektronika občutljiva na vodo ali pesek. Peska se lahko ročno ali pa v proizvodnji v komorah. V komorah peskate vaše obdelovance, k jih izdelujete serijsko. Ročno pa se peskajo proizvodne linije, veliki stroji, turbine skratka vse, kar je občutljivo in težko dostopno za čiščenje. Možno je peskati tudi med obratovanjem stroja, tako, da ne zastane proizvodnja.

peskanje

Peskanje na terenu zahteva usposobljene ljudi s pravo opremo. Tam se peska zadeve, ki se jih ne da premakniti, kot so na primer razne ograje, rešetke, stroji, proizvodne linije, hidroelektrarne in podobno. Možno je presekati tudi v halah in komorah, Lahko pa se v proizvodnjo linijo pri vas vgradi tudi stroj pa peskanje, v katerem le opazujete, kako postopek poteka in ga človek upravlja s pomočjo ekrana. Gledate skozi okno, če je vse v redu.

Peskanje bo s predmetov očistilo vso umazanijo, tudi korozijo in rjo ter olja in druge zatrdline, ki ne gredo stran in se jih ne da očistiti zlepa. Zakaj bi stroj trpel in bi ga morali menjati prezgodaj, če se ga da očistiti in bo deloval še dolgo časa, kot bi bil nov. Peskanje vam bo zagotovo olajšalo delo na strojih in vam tudi prihranilo dosti stroškov za servise in menjavo strojev.

Očistite pa lahko kovino in plastiko, beton, les, steklo ter ostale materiale. Ta metoda je tudi izjemno zanimiva za to, ker lahko na vaših obdelovancih z njo naredite zanimive strukture in lesk ter izgled, ki je pri nekaterih predmetih zelo pomemben in se s peskanjem najlažje doseže. Kar se tiče cene, pa je ta metoda dejansko poceni proti drugim metodam glede na učinke.