Radarska slika padavin Arso

radarska slika padavin

Kar nekaj nas je takih, ki radi spremljamo vremensko napoved. Posebej, ko slišimo, da nas bodo zajele padavine. Takrat je radarska slika padavin tista, ki jo iščemo. Tukaj na tej strani, lahko kar nekaj preberete o padavinah, ter radarski sliki. Na spletu lahko najdemo kar nekaj spletnih strani, ki nam pokažejo kako si gibljejo padavine, če nas bo zajel dež in podobne informacije. Sedaj koliko je kaj resnično, česa se lahko držimo je pa druga stvar. Meteorologi so tisti, ki nam lahko povedo kdaj in kje bo deževalo.

Kaj sploh je to radarska slika padavin? To je slika, ki nam prikazuje padavine v določenem času ter na določenem mestu. Obstaja kar nekaj naprav, ki jim omogočajo dogajanju. Meteorologi redno spremljajo sliko padavin, da lahko tudi nam poročajo novice. Saj nekaterih je kar strah, ko vedo, da mislijo biti plohe. Posebej v vročem obdobju, ko je tu še možna toča. Radarska slika padavin nam tudi pride zelo prav, ko se odpravljamo na dopust ali kakšno drugo potovanje. Če je možno lahko pot zamenjamo, da ne pridemo v slabo vreme.

radarska slika padavin

Radar je tista naprava, ki nam omogoča v pogled radarske slike. Meteorologi uporabljajo več teh radarjev za padavine. Ko gledamo radarsko sliko lahko vidimo večkrat različne barve. Vsaka barva pomeni drugače, vedno pa najdete poleg shemo kaj pomeni. Tako lahko vidite kako hude padavine prihajajo. Ko vidimo vijoličasto barvo nas je lahko strah, da ne bomo imeli toče. Ampak ne moremo nič, ko gledamo radarsko sliko, samo čakamo na grdo vreme. Radarska slika padavin nam lahko pomaga, da se pripravimo. Prav tako se lahko slika spreminja iz minute v minuto. Danes tako že vsi vemo kje poiskati to sliko in ogromno nas je takih, ki jo imamo redno na telefonu. Druge sploh to ne zanima in se prepustijo vremenu.