Rokavice za enkratno uporabo iz lateksa

Mnogi uporabljajo pri delu rokavice. Najpogosteje so to rokavice za enkratno uporabo, ki so nekako najbolj praktične. Na spletni strani www.pentiv.si si lahko kupite razne rokavice. Lahko izberete rokavice brez pudra. Te rokavice so dosti bolj uporabne, saj vemo kako je nekaterim kasneje neprijetno, ko jim pustijo rokavice na rokah puder. Lateks rokavice so nekako najbolj uporabne, saj jih uporablja največ ljudi. Te rokavice niso samo za domačo uporabo. Ker so zelo kvalitetne, jih uporabljajo v marsikaterem poklicu.

Farmacija je tisti poklic, kjer ni dela brez rokavic. Saj morajo v roko prijeti marsikatero snov ali izdelek, kjer ni najbolj higienično brez rokavic. Prav tako razni mikroorganizmi in kemikalije lahko naše roke poškodujejo. Zato so še kako rokavice za enkratno uporabo dobrodošle in učinkovite. Največ krat se uporabljajo rokavice iz kavčuka iz lateksa, potem so še iz vinila in nitrila. Najbolj so trpežne rokavice za enkratno uporabo vinilne.

rokavice za enkratno uporabo

Pred samim nakupom rokavic, se dobro pozanimajte katere so primerne za vas. Vprašajte se, kaj boste počeli oziroma, če je snov ali material strupen. Prav tako kupite trpežne, kvalitetne in obstojne rokavice. Mislim, da se cene ne razlikujejo preveč od ponudnikov. V sami škatli na 100 parov rokavic, kar pomeni, da boste jih imeli dovolj za nekaj časa. Lahko izberete tudi različne velikosti rokavic. Te rokavice se morajo lepo prilagajat naši roki, da lahko brez težav z njimi nekaj počnemo.

Ko kupujete rokavice za enkratno uporabo, pazite, da bodo rokavice res dovolj debele. Če res  delate s kakšnimi snovmi, ki so strupene, si lahko nadenete dvoje rokavice. Hitro lahko pride do težav, posebej, če pride določena snov do naše kože. Rokavice so primerne za različna dela. Lahko jih uporabljamo tudi doma na vrtu, pri raznih opravil v kleti ali delavnici, prav tako v kuhinji. Ne dražijo kože in ne puščajo reakcij na naši koži.